Stulna döttrar av Malika Kaddour

På mitt gamla jobb var det en man som kom några gånger i månaden och lämnade av gamla böcker som man fick läsa och om man ville även ta med boken hem. Då hittade jag denna boken som jag direkt kände att jag var tvungen att läsa! Nu är jag helt fast i den!
 

Så här står det om boken på bokus.com
"Malika Kaddour bor sedan 30 år i Nederländerna. Hon är muslim och familjen flyttade från Algeriet när hon var barn.

I Stulna döttrar berättar Malika Kaddour om sitt möte med syriern Hamid och deras stormiga kärlek. Det var kärlek vid första ögonkastet och två flickor är frukten av deras kärlek. När Malika inte längre orkarde leva tillsammans med Hamid, vars kvinnosyn var starkt präglad av hans kultur, kidnappade han deras två döttrar Dunja och Shirin.

Denna traumatiska händelse förvandlade Malika till en stark och förslagen kvinna, som beslutade att ingenting fick hindra henne att återfå sina flickor. Myndigheter och medier kontaktades och efter nästan omänskliga strapatser lyckades hon efter ett och ett halvt år själv föra sina barn från Syrien via Libanon till deras hem i Nederländerna.

Jag skall hitta dem om jag så måste leta igenom hela världen och jag ska föra tillbaka dem hit där de hör hemma, hit till Nederländerna hos deras mamma. -Ingen kan ostraffat stjäla mina döttrar."

Det är en sann historia, vilket jag lätt fastnar för. Lite extra kanske för att någon i min närhet varit med om samma sak i stort sett. läs den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0